Načítání...

SH-MC

Minecraft survival server
Jak a proč SH-MC?

Změny na serveru

Ahoj, proběhla menší aktualizace pluginů a pár změn na serveru.

Jsou to hlavně tyto změny – létání, obchodníci (ti potulní co se občas objevují okolo vás) a vypnutý spawn Phantomů.

Nějaké informace o létání:

  • Zapnete-li si /fly, budete moci létat.
  • Čas létání se vám ukazuje nad hotbarem (nad lištou), ale můžete ho zjistit pomocí /fly time
  • Pokud budete na místě ve vzduchu po dobu 1 minuty, budete označeni jako nepřítomni a nebude vám to ubírat čas pro létání.
  • Létání je však teď i v něčem horší.. Kdykoli na vás někdo zaútočí nebo vy na někoho, vypne se. Nemůžete útočit na žádná monstra a ani nikdo na vás. Pokud spadnete tímto způsobem na zem, můžete zemřít!
  • Nadále platí, že létání NELZE použít ani v pekle či endu.
  • Létání si můžete zakoupit ve /voteshop, ale nyní tedy zakupujte „čistý“ čas létání, avšak ten čas také mizí, aktuálně mizí 180 vteřin / hodinu, tak s tím počítejte.
  • Jako hráč máte omezenou maximální získanou dobu létání (do zásoby) na 3 hodiny čistého času. Jako VIP je to 15 hodin.
  • Fly čas můžete lidem i „darovat“ (platit s ním), takže pokud máte hodně a chcete darovat, /fly pay nick početvteřin
  • Poprvé když se připojíte na server dostanete automaticky 30 minut létání, toť vše.
  • Jako VIP dostáváte každý den 10 minut automaticky, jako bonus. Nadále platí, že jako VIP si můžete zakoupit delší čas na létání z /voteshop.
  • Jako VIP máte možnost si zvolit vlastní „traily“, což jsou stopy, které zanecháváte při létání – je to pouze kosmetická věc.

Přímo příkazy najdete v sekci VIP Výhody

Nadále bylo vypnuto spawnování Phantomů (mobů, kteří se objevují když nespíte)
Phantom membrány bude možné získat pomoci Wandering Traderů (těch co se občas objeví okolo vás).

S tím související změna je ještě, že tito tradeři budou mít věci navíc, které se nedají získat, například světelný blok (který je neviditelný, můžete ho položit kdekoli)
Samozřejmě je možné, že ještě nějaké věci se přidají k obchodníkům, popřípadě se upraví cena.

Také bylo změněno pár menších věcí – popis serveru (v seznamu serverů) nyní bude barevný a navíc může obsahovat různé informace (nová aktualizace, věci co stojí za zmínku..)

Ve hře také je info text, který teď je trochu jiný a přidal jsem jich pár navíc (a ještě asi přidám) – ale hlavně na odkazy a příkazy nyní jde klikat, nemusíte nic opisovat.

VoteParty (což je, že se dosáhne určitého počtu hlasů společně jako celý server, /voteparty) bude potřebovat méně hlasů. Pokud zahlasujete alespoň 2x. Pokud se účastníte a dosáhne se cíle ve VoteParty, dostanete jako odměnu 10 minut létání.

Dynmapa byla nyní smazána (ta co byla vykreslená), aktuálně jsem přemýšlel, že bude vykreslená pouze u hráčů (tam kde aktivně hrají) a bude se průběžně mazat, aby bylo prozkoumávání světa trochu „zábavnější“ a zajímavější a ne si vše hned najít – navíc to zabírá na velkou kvalitu hodně místa. Uvidí se ještě co s ní bude, jestli jí náhodou nesmažu úplně (buď se použije jednodušší mapa, jiná, či žádná)